Skywalker - Arkham (2011)

07.11.2011 11:23

Rok vydání: 2011
Label: DIY
Délka alba: 20:52; 5 skladeb
Odkaz: https://bandzone.cz/skywalker
Země původu: Česká republika
Žánr: Melodic hardcore / Punkrock
+ kytary; zpěv; zvuk
- chvílemi trochu fádní
Hodnocení: 70 %
Doporučené skladby: London, Command The A

 

Od pop-punku až k hardcoru. To je v krátkosti cesta Skywalker, na jejichž nové EP s názvem Arkham se dnes podíváme.

Inu, začněme trochu technickými věcmi. Celé EP má 5 písniček, všechny v angličtině a kluci si jej během léta nahráli sami ve studiu. Za tímhle počinem stojí čiště Skywalker - od textů až po produkci. Pouze skladba Out of Touch je coververze.

No a k samotnému obsahu. EP otevírá skladba Command The A, hodně našlapaná pecka s textem o válce. Zaujme zejména kombinace melodičtějších kytar a tvrdšího vokálu. Také sborová část není vůbec k zahození. Následující Droit Au But už pro mě tolik zajímavá nebyla, a to hlavně proto, že kolikrát nebylo jednoduché poznat, zda-li již hraje song další, nebo stále onen úvodní. V podstatě oba od sebe dělí jen pozměněné drobnosti. Třetí věc s názvem London zní částečně jako takový mezistav pop-punkových Huster State, jak se kluci jmenovali dříve, a dnešních, hardcorových Skywalker. Zapůsobí tu jak sekané a uřvané pasáže, tak melodické refrény.

A už přicházíme ke zmíněnému coveru od Hall & Oates, konkrétně věci Out of Touch. Kluci tenhle hit z roku 1984 trochu oprášili, přitvrdili a ve výsledku se nemají za co stydět. Pokud mám mluvit za sebe, líbí se mi tato verze dokonce více než samotný originál. Poslední Decadence působila již trochu fádně, respektive ve mně zanechala takový ten pocit „neurazí, ale ani nenadchne“.

Celkově se kluci zlepšili - zvukově, hudebně, zkrátka vším. Arkham je fajn počin, ale pokud máte možnost, běžte na koncert, protože tam to teprve stojí za to! Skywalker jsou dle mého kapelou, která patří hlavně na podium, i když desky vydávají také bezpochyby slušné.

DARXIE