Rozšiřte si obzory - Redakce It Never Ends doporučuje - vol. 8

04.12.2013 17:15

Je to už dlouhý měsíc od vydání posledního dílu naší rubriky Rozšiřte si obzory. Ale už se vše podařilo dát dohromady a máme pro vás hned 7 tipů na kapely, které byste nemuseli znát. Punk-rock, hard rock, metalcore, hardcore či alternativní rock. Každý by si měl přijít na to své, tak pojďme na to!

 

Sláva Bareš

Kapela: Falling Up

Album: Hours/Midnight on Earthship

Rok vydání: 2013

Žánr: Experimental rock

Facebook: zde

Ukázka: zde

Falling Up, kapela, která existuje již deset let, u nás se jí však nikdy velké pozornosti nedostalo. Nyní Američané vydávají dvoualbum v rámci projektu The Machine De Ella Project a vám by, společně se starší tvorbou, rozhodně nemělo ujít.

 
 
 

Jonash

Kapela: Iron Chic

Album: The Constant One

Rok vydání: 2013

Žánr: Melodický punk-rock

Facebook: zde

Celé album k poslechu: zde

Tahle pětičlenná parta z New Yorku už nějaký ten pátek existuje a má na kontě dvě EP a stejný počet LP - to aktuální je z letošního roku. Rychlý melodický punk-rock s tím správným chraplákem, který nepostrádá energii a punc opravdovosti. Časté sborové zpěvy jsou jen ku prospěchu věci. Placka chytne už při prvním poslechu. 

 

Marťas

Kapela: Love and Death

Album: Between Here And Lost

Rok vydání: 2013

Žánr: Alternativ metal / Nu-metal

Facebook: zde

Ukázka: zde

Bývalý kytarista skupiny Korn, Brian "Head" Welch, v lednu připochodoval se zbrusu novou deskou, nyní, coby frontman numetalových Love and Death. Debut se mu povedl na výbornou a všem ignorantům tak vytřel zrak. Poslouchejte jedno z nejlepších alb, co tento rok vyšlo.

 

 

Míra Kajan

Kapela: KOAN Sound & Asa

Album: Sanctuary EP

Rok vydání: 2013

Žánr: Glitch hop / 2-step / Ambient

Facebook: zde

Ukázka: zde

Na OWSLA vycházejí rapidní zlepšováky nálad, víme. Každej si asi v první řadě vzpomene na pionýra Skrillexe, my ostatní rádi glitch hopové duo KOAN Sound. Kluci nedávno vydali kolaborační EP s producentem, který si říká Asa. Vynikající ambientní glitch hop, kterej vám rozproudí krev v žilách i v případě, že jste si zrovna jednou z nich pustili!

 

Peter Vereš

Kapela: Ghost Atlas

Album: Gold Soul Coma: Vol.1

Rok vydání: 2013

Žánr: Rock

Facebook: zde

Ukázka: zde

Chýba vám kapela Saosin? Tak mám tu pre vás takú slabšiu náplasť, ale o to kvalitnejšiu. Ide o side-project speváka Jesseho Casha z metalcore bandy Erra. 4 skvelé rockové skladby vám určite spríjemnia deň.

 

 

 

Lara

Kapela: Gattaca

Album: EP

Rok vydání: 2012

Žánr: Hardcore / Punk / Crust

Facebook: ne

Deska k poslechu: zde

Pro dřevní emaře a hardcore kids, které podle občanek už kids tak úplně nejsou, je Gattaca poměrně zásadní kapela. V textech bojuje především proti konzumní společnosti, jezdí po Evropě a kromě tří kluků jsou v tomhle uskupení taky dvě holky, jedna za mikrofonem, druhá drtí basu.

 

 

Josef Štípala

Kapela: Everley

Album: Behaviorism

Rok vydání: 2013

Žánr: Indie / Experimental / Post-hardcore

Facebook: zde

Ukázka: zde

Americká pětičlenná formace Everley vám určitě hned po prvním poslechu zaleze pod kůži. To se u progresivní až experimentální kapely stává jen zřídka. Čisté zpěvy, screamy, chorály, občas příjemné instrumentální mezihry, to jsou indície, které v jejich hudbě naleznete. A to vše krásně v harmonii, která jednoduše na poslech baví a hlavně neomrzí.

 

Ramirez

Kapela: Demoraliser

Album: A Living Nightmare

Rok vydání: 2012

Žánr: Metalcore

Facebook: zde

Ukázka: zde

Na predposlednom turné Heart In Hand som spoznal zaujímavú kapelu, ktorej CD sa mi doteraz preháňa vo veži aj v hlave. Demoraliser - partia mladých chalanov z Anglicka hrajúca metalcore. Ich desaťskladbový debut z minulého roku je nabitý energiou, ktorá vás nakopne a len tak nepustí. Dopomohájú tomu aj hostia, Scott z Bleed From Within a Chad z For The Fallen Dreams.
 

 

Starší čísla: