Rozšiřte si obzory - Redakce It Never Ends doporučuje - vol. 6

01.10.2013 08:58

Bez nějakých delších keců: je tu nové číslo rubriky Rozšiřte si obzory, v níž vám představujeme mladé a/nebo méně známé kapely, které stojí za to ozkoušet. Budeme rádi, když si něco z našeho výběru poslechnete a dáte nám třeba na FB vědět, co vás zaujalo.

 

Sláva Bareš

Kapela: Stellar Kart

Album: All In

Rok vydání: 2013

Žánr: Pop-punk

Facebook: zde

Ukázka: zde

V obzorech si představujeme nové objevy hudební scény. Dnes toto pravidlo poruším. Chci vám totiž vnutit novou desku kapely, jež existuje již přes 10 let. V našich končinách se nikdy nedočkali větší pozornosti. Poslechněte si novou placku kapely Stellar Kart a přesvědčte se, že si ji zaslouží!

 

Jonash

Kapela: Gateways

Album: Departures

Rok vydání: 2012

Žánr: Progressivní melodic hardcore

Facebook: zde

Ukázka: zde

Tahle pětičlenná parta z Michiganu je na scéně od roku 2011 a ve své tvorbě sází zejména na prvky moderního (a prověřeného) hardcoru s častými kytarovými vyhrávkami na pozadí. Sem tam se objeví čistý zpěv, což mi k nim úplně nesedí (ale dobré zpestření), zato jejich rychlé, syrovější a uřavné pasáže jsou to pravé ořechové. Deska má jen 22 minut, tak ji zkuste.

 

Marťas

Kapela: Envoi

Album: Changes

Rok vydání: 2013

Žánr: Rock

Facebook: zde

Ukázka: zde

Líbí se vám rocková hudba s ženským vokálem? Vyzkoušejte mladou kapelu Envoi. Maddie Finn má hodně příjemný hlas, který si prorazí cestu do vaší hlavy velice spolehlivě. Při poslechu nemám pocit - "tohle už jsem někde slyšel", což je jenom dobře. Dejte si EP o 6 tracích plné melodií a skvělých kytar.  

 

Míra Kajan

Kapela: Beartooth

Album: Sick EP

Žánr: Metalcore / Post-hardcore

Facebook: zde

Ukázka: zde

Nebudu vám lhát – tuhle kapelu jsem objevil u Kanyho & Vegyho ve spřáteleným Rockcastu, ale tak proč ne – šířit to budu milerád dál. Důvod vám musí bejt již při prvním poslechu zjevnej: boží a v jistým smyslu i novátorskej metalcore. Debutový EP je navíc k dostání zdarma na webu kapely!

 

Tom

Kapela: Exit Ten

Album: Give Me Infinity

Rok vydání: 2011

Žánr: Alternative rock

Facebook: zde

Ukázka: zde

Exit Ten, tj. alternative rocková formace z Británie, která tu je s námi už 10 let. Ovšem její boom stále ještě nepřišel. Pokud máte rádi pohodovou hudbu do každé situace, tak vřele doporučuji.

 

 

Peter Vereš

Kapela: Gemini Syndrome

Album: Lux

Rok vydání: 2013

Žánr: Alternative Metal / Rock

Facebook: zde

Ukázka: zde

Nu-metal, industrial metal, rock, alternatívny metal? Áno, prvky týchto žánrov obsahujú skladby kapely Gemini Syndrome. Hlasovú pestrosť nevynímajúc. Screamy, rozsah, emócie, naštvanosť. Aaronov hlas vám bude pripomínať miestami spevákov z Breaking Benjamin, občas 5FDP, Tool a mnoho iných. Keď to všetko zmiešame dokopy, výsledok debutu Lux je ohromný.

 

Lara

Kapela: Sakala

Album: Sakala (EP)

Rok vydání: 2013

Žánr: Post-hardcore / Emo

Facebook: zde

Deska k poslechu: zde

Sakala vznikla na základech kapely NuPagadi, ve stejné sestavě, jen bez zpěváka pokračují v tvorbě, která se nese na lehce pochmurné vlně. Minimalismus v textech  je záměrem, kapela klade důraz především na inteznitu ostatního. Nahrávka vznikla už v roce 2011, jen v únoru 2013 přidal kytarista a řvoun Mitch svůj vokál, znovu se udělal mix a master.

 

Josef Štípala

Kapela: I Divide

Album: What's Worth More

Rok vydání: 2011

Žánr: Rock / Post-hardcore

Facebook: zde

Ukázka: zde

Tato formace naprosto ohromila tisíce diváků na britské scéně. Jejich debutové epéčko sice obsahuje devět písní, ale o délce necelé půlhodiny ho kapela nechtěla vydávat jako album. Z hudebního výrazu ihned poznáte, že se jedná o počin z Britských ostrovů. Dominantou je pak zpěvák, který má svůj osobitý a nezaměnitelný hlas, to vše doplňuje energický a plný zvuk.

 

Starší čísla: