Rozšiřte si obzory - Redakce It Never Ends doporučuje - vol. 5

05.09.2013 11:43

Bez nějakých delších keců: je tu nové číslo rubriky Rozšiřte si obzory, v níž vám představujeme mladé a/nebo méně známé kapely, které stojí za to ozkoušet. Budeme rádi, když si něco z našeho výběru poslechnete a dáte nám třeba na FB vědět, co vás zaujalo.

 

Sláva Bareš

Kapela: Paris     

Album: Paris EP

Rok vydání: 2013

Žánr: Pop-punk

Facebook: zde

Ukázka: zde

Proč zrovna Paris? Protože  Lynn Gunnulfsen! Pokud někdo tuhle kapelu znáte, tak jste se k ní určitě dostali skrze parádní spolupráci kapel Love, Robot a Paris na singlu Rain. A už tam si naléhavý vokál mladé zpěvačky náležitě zamilujete. Takže debutové EPčko její kapely nemůže být prostě špatné…

 

Jonash

Kapela: A Hero Next Door

Album: Just Monkeying Around 

Rok vydání: 2009

Žánr: Punk-rock / Melodický hardcore

Facebook: zde

Poslech celého alba: zde

O téhle partě toho moc nevím. Dost možná už ani nehraje, soudě podle NEaktivity na FB. Přesto něco málo: jde o kvarteto z Bostonu, které vzniklo v roce 2007 a vydalo dvě EP a jednu jedinou LP desku - právě tuto. Hudebně se jedná o svižný punk-rock s prvky melodického hardcoru a dvěma zpěvy. Povinnost pro fandy kapel jako No Trigger, Much The Same nebo Title Fight!

 

Marťas

Kapela: Heartist

Album: Nothing You Didn't Deserve

Rok vydání: 2012

Žánr: Post-hardcore / Rock

Facebook: zde

Ukázka: zde

Směsice rocku a post-hardcoru. To je nejnovější a zatím jediné album kalifornských Heartist. Jejich EP o šesti tracích mě naprosto dostalo. Debut nabitý energií, skvělými melodiemi s využitím piana a... prostě to je pecka!

 

 

Dan Hromada

Kapela: Together

Album: Of Life And Love And Some Things In Between

Rok vydání: 2013

Žánr: Hardcore punk / Bluesrock

Facebook: zde

Celá deska k poslechu: zde

Originální německá sebranka, která nedávno vystoupila v Praze po boku Lasting Traces, kombinuje špinavý melodický hardcore punk s rockovými odnožemi jako blues rock či southern rock. Vzniká tak zajímavý kontrast punkové neuhlazenosti a bluesové elegance.


 

WAGHiSS

Kapela: Hanba

Album: IIII

Rok vydání: 2013

Žánr: Hardcore punk

Facebook: ne

Deska k poslechu: zde

"Nemůžu si pomoct, ale přijde mi smutný, jak nikoho vůbec nic nezajímá. Už ani debatovat o muzice není v podstatě možný… A to mi bere sílu! Nedává žádnej smysl!“ Kritický a negativní start se v půlce nenásilně zhoupne v pozitivní směr. Návyková věc! Tři kapely, dvě zkoušky, čtyři věci a v čele Banán. Hanba vám, kdož nezkusíte!

 

Lara

Kapela: Dance Gavin Dance

Album: Downtown Battle Mountain II

Rok vydání: 2011

Žánr: Post-hardcore / Experimental

Facebook: zde

Ukázka: zde

Dance Gavin Dance jsou taková splašená kapela. Nedá se předvídat, co příjde, protože kytarista to tam sází stylem: ”Já teď něco zahraju, jo, to je dobrý, tak a teď tam dáme něco úplně jinýho”. Líbí se mi, jak se doplňují oba zpěváci a také, jak Will Swan v některých songách rapuje. Jejich hudba má pro mě jakýsi punc originality. Navíc jejich nova deska vyjde 8. října!

 

Peter Vereš

Kapela: Spoken

Album: Illusion

Rok vydání: 2013

Žánr: Rock

Facebook: zde

Ukázka: zde

Na túto rockovú trojicu som narazil len pred pár mesiacmi, ale svojím novým CD si ma omotali okolo prsta. Spevák Matt Braid dodáva skladbám tú správnu šťavu, jeho hlasový prejav je plný prekvapení, od jemného hlasu v baladicky ladených veciach až po chrapľák - a nevyhýba sa ani občasnému screamu. Emócie len tak sršia a ja mu verím každé jedno slovo.

 

Josef Štípala

Kapela: Verbalinchi

Album: Dawn

Rok vydání: 2013

Žánr: Rock / Experimental / Post-hardcore

Facebook: zde

Ukázka: zde

Verbalinchi vznikli ze dvou ex-členů kapely Violet. Pokud vás zajímá moderní experimentální rock až post-hardcore se směsí řvaní a vysokých vokálu, tak tohle u vás v playlistu nesmí chybět. Kapela je teprve v začátcích, ale i tak už má svůj osobitý a profesionální zvuk, no posuďte sami.

 

Starší čísla: