Rozšiřte si obzory - Redakce It Never Ends doporučuje - vol. 14

23.07.2014 19:08

Po 6 týdnech tu je nové číslo s tipy naší redakce. Z žánrů tu najdete pop-punk, moderní rock, směs symfonického blackmetalu s orientálním pojetím metalu, indie rock/punk a metalcore s hardcorem.

 

Jonash

Kapela: Heroes For Hire
Album: No Apologies
Rok vydání: 2012
Žánr: Pop-punk
Facebook: zde
Ukázka: zde

Kvalitního pop-punku v dnešní době zase tolik není, ale tato australská banda ví, co dělá. No Apologies je už její třetí deska, protože kluci spolu hrají od roku 2006. Abyste si trochu představili, jak zní, zmíním, jaké kapely mají rádi nebo se kterými vystupovali: MxPx, New Found Glory, I Call Fives, Yellowcard, With The Punches či All Time Low.

 

Peter

Kapela: Starset
Album: Transmissions
Rok vydání: 2014
Žánr: Modern rock
Facebook: zde
Ukázka: zde

Vydajte sa spolu s vedcami zo skupiny Starset na cestu objavovania vynálezov a v boji s vládnymi organizáciami, ktoré sa im v tom snažia zabrániť. Stačí sa len ponoriť do rockových vôd plných chytľavých refrénov, skvelých pomalých, ale aj rýchlych skladieb, ktoré vám po vypočutí ostanú určite v hlave znieť ešte zopár pekných chvíľ. Skrátka rock ako má byť! 

 

Ramirez

Kapela: Chthonic
Album: Bú-Tik
Rok vydání: 2013
Žánr: Symphonic black metal / Oriental metal
Facebook: zde
Ukázka: zde

Aj keď som túto kapelu z Taiwanu objavil len nedávno, na scéne sa pohybujú už takmer dve desaťročia. Hrajú zaujímavú zmes black metalu a deathcore do ktorej pridávajú tradičné čínske a taiwanské ľudové nástroje. V textoch sa zameriavajú na folklór, mytológiu a históriu svojej krajiny. Za pár dní si ich dokonca môžete pozrieť aj naživo na festivale Brutal Assault.

 

Jakub

Kapela: Above Them
Album: Are We A Danger To Ourselves?
Rok vydání: 2012
Žánr: Rock / Indie / Punk
Facebook: zde
Ukázka: zde

Dva roky zapomenutá placka, kterou se podařilo vypátrat až nyní. Stojí za tím anglická čtyřčlenná parta, snažící se o typicky britský špinavý rock. Jestli máte rádi Deaf Havana či Apologies, I Have None, není co řešit, tohle je jejich povedené dvojče. 

 

 

bedy

Kapela: Resonant of Mind
Album: Losing Composure
Rok vydání: 2014
Žánr: Hardcore / Metalcore
Facebook: zde
Ukázka: zde

Setkání s touto mladou německou (teď už čtveřicí), bylo ohromující a důkazem toho, že za hranicemi to dělají přece jen jinak. Resonant of Mind. To jsou výsypy probíjené screamem, nekompromisní a nápadité breakdowny, čisté vokály, které jsou skoro až balzámem na uši, pěkné texty, skvělá angličtina a hlavně je to prostě metal. Nejlepší je, že to co si pustíte doma, uslyšíte i na jejich koncertě. Přesně tak, jak to má být.

 

Starší čísla:

Jonash