Rozšiřte si obzory - Redakce It Never Ends doporučuje - vol. 11

23.03.2014 10:46

Mrkejte na další číslo našich tipů, se kterým jsme si dali trochu na čas. Z žánrů dnes pop-punk, alternativní rock, punk-rock, post-hardcore se screamem, metalcore či elektronika v kombinaci s rockem.

 

Jonáš

Kapela: Forever Came Calling

Album: Contender

Rok vydání: 2012

Žánr: Pop punk

Facebook: zde

Ukázka: zde

V minulém čísle jsem psal, že se kvalitního pop-punku v posledních letech moc nerodí. A hned se mi dostalo reakcí, že tomu tak úplně není, a došla mi spousta tipů na kapely, co jsem do té doby neznal. Jednou z nich je tato americká parta z Kalifornie, která funguje již od roku 2006. Ta servíruje přesně to, co od tohoto žánru čekáme. Nic více, ale ani nic méně. Zkuste!

 

Marťas

Kapela: The Hype Theory

Album: Captives

Rok vydání: 2013

Žánr: Pop punk / Alternativní rock

Facebook: zde

Ukázka: zde

Pohodová, dvanácti-tracková deska od mlaďasů The Hype Theory. Za mikrofonem je teda žena. A že jí to jde. Její vokál se příjemně poslouchá, místama mi připomína pop-punkovový Paramore, ale fakt jen někde. Album je melodické, energetické a s několika povedenými pomalými písněmi i uklidňující. Už bude léto?

 

Dan Hromada / Martin Juruš (shodou náhod stejný tip)

Kapela: Gnarwolves

Album: The Chronicles of Gnarnia

Rok vydání: 2014

Žánr: Punk-rock

Facebook: zde

Ukázka: zde

Hlavně se s tím nesrat - toť výsostné pravidlo téhle partičky z anglického Brightonu. Zamiloval jsem se do nich na Sedmičce, když předskakovali Funeral for a Friend. Tři sympaťáci, kteří zbožňujou pivo, hulení, skate a hlavně punk. Tři základní nástroje, dva hlasy, průměrná stopáž songu dvě minuty, level nudy - nula. Ideální hudba na jakýkoliv druh boardu.

 

Tom

Kapela: Iselia

Album: II: Dawn

Rok vydání: 2014

Žánr: Post-rock / Post-hardcore / Screamo

Facebook: zde

Ukázka: zde

Na začátek bych všem hrozně rád doporučil Spotify, díky čemuž jsem objevil například americkou Iseliu. Pokud si potrpíte na atmosférický prožitek z hudby a zároveň byste rádi slyšeli vážně agresivní vokál, tak je tahle čtveřice dělaná přesně pro vás.

 

Ramirez

Kapela: Odessa

Album: Carry The Weight

Rok vydání: 2012

Žánr: Metalcore

Facebook: zde

Ukázka: zde

Metalcorový kvintet z Birminghamu žiaľ už stihol ohlásiť svoj rozpad, zanechal však za sebou kus práce. Ich debutový/posledný album bude tým pravým pre fans Parkway Drive, August Burns Red, či Bury Tomorrow. Silné breakdowny, energické gitary a mohutné bicie udávajúce rytmus nie sú v žánri ničím výnimočným, sú však dôvodom, prečo tie kapely máme radi, nie?

 

Toman

Kapela: Cut Copy

Album: In Ghost Colours

Rok vydání: 2004

Žánr: Electronic pop / Rock

Facebook: Zde

Album k poslechu: Zde

Cut Copy budiž důkazem, že australané umí produkovat nejen kvalitní metalové smečky, ale i kapely pohybující se ve vodách elektronických. Tohle čtyřčlenné uskupení má za sebou už 13 let, 4 alba a 2 EP. Věřím, že na zklidnění tepu po neustálých metalových sypačkách budou právě oni to pravé.

 

Starší čísla:

Jonash