Rozšiřte si obzory - Redakce It Never Ends doporučuje - vol. 10

12.02.2014 15:47

Bez dalších průpovídek: další číslo Obzorů je tu. Žánrově se k vám dnes dostane něco z pop-punku, hard rocku/alternativního metalu, alternative/popu, melodického hardcoru, rocku s ambientem či indie/math rocku.

 

Jonash

Kapela: Neck Deep
Album: Wishful Thinking
Rok vydání: 2014
Žánr: Pop-punk
Facebook: zde
Ukázka: zde

Kvalitního pop-punku není v dnešní době moc, vlastně tenhle žánr sám o sobě je dost vyčerpaný a navíc se ho v posledních letech moc nerodí, v kurzu jsou jiné styly, že? O to větší radost mi udělali kluci z této pětičlenné britské party. Rychlý a silně melodický pop-punk, co se příjemně poslouchá, a to i díky kvalitnímu vokálu a dvěma kytarám. Myslím, že kapela do toho dává maximum, a je to znát. Nečekejte nic nového, zato zručně odvedeného.

 

Marťas
Kapela: Burn Halo
Album: Up from the Ashes 
Rok vydání: 2011
Žánr: Hard Rock / Alternativní metal
Facebook: zde
Ukázka: zde
Hledáte něco nového do rockové sféry a zní to dobře? Zkuste kapelu Burn Halo. Na kontě mají jenom 2 studiovky, Up from the Ashes je ta novější; nepostrádá správnou agresivitu, energičnost ani dobré melodie. Vyzdvihnout musím kytaru - líbívé riffy a sólíčka jsou zde opravdu "mňam". Letos jim vyjde třetí deska.

 

 

Míra Kajan

Kapela: Beck
Album: Morning Phase
Rok vydání: 2013
Žánr: Alternative / Pop
Facebook: zde
Ukázka: zde

Nevim, jak to máte s Beckem vy, ale já některý jeho skladby nemůžu vystát a některý nemůžu přestat poslouchat. Tenhle zvláštní lav-hejt většinou definuje lidi, kterejch si hodně cením a snažím se je chápat do poslední kapky, protože se to ve výsledku vyplácí. Zbrusu novej materiál navoněnýho multiinstrumentalisty z Améru to jen potvrzuje.

 

 

Tom

Kapela: Light Your Anchor
Album: Hopesick
Rok vydání: 2013
Žánr: Melodic hardcore
Facebook:  zde 
Ukázka: zde

Německá melodic hardcore banda Light Your Anchor jistě uspokojí více než jednoho posluchače. Širšího komentáře netřeba, zkuste odkaz a vžijte se do jejich hudby sami. Jsem přesvědčen, že si ji zamilujete.

 

 

 

Dan Hromada

Kapela: The Cold Harbour
Album: Seasons
Rok vydání: 2013
Žánr: Melodický hardcore
Facebook: zde
Celé EP k poslechu: zde

Sterilních hardcorových sypaček jsou dneska mraky (z kterých často moc neprší), ale kapel, které zní nadupaně, originálně a zároveň dokážou zprostředkovat emoce takovým způsobem, že se ti zježí i chlupy na prdeli, už takové množství není. The Cold Harbour z anglického Swindonu se mezi ně rozhodně řadí a zasloužili by si mnohem větší pozornost, než se jim zatím dostává.

 

Ramirez

Kapela: Proceed
Album: Curious Electric
Rok vydání: 2010
Žánr: Rock / Ambient
Facebook: zde
Ukázka: zde

Tož aby som sem nehádzal len samé metalcory, dnes vám predstavím niečo kľudnejšie. Tvorba britskej pätice Proceed by sa dala zaradiť niekde medzi štýly kam patria aj We Are The Ocean, Circa Survive a Deaf Havana. Na svoje si teda prídu najmä fanúšikovia menej tvrdých, melodických, atmosferických a čisto znejúcich vecí s minimálnymi prvkami elektroniky. 

 

Toman

Kapela: Mutiny on the Bounty
Album: Trials
Rok vydání: 2012
Žánr: Indie / Math rock
Facebook: zde
Ukázka: zde

Inspirace filmem z šedesátek není u téhle lucemburské smečky patrná jen v jejich názvu, ale i ve stylu hudby, kterou tito výtržníci produkují. Je to totiž VZPOURA. Vůbec bych se nedivil, kdyby vás energie, kterou při poslechu nasajete, donutila vyběhnout do ulic a jednu takovou vzpouru vyvolat. Indie rock s koulema!

 

 

Starší čísla:

Jonash