Rozhovor s kapelou Scarred by Beauty: Deftones jsou pro nás tou největší inspirací!

31.08.2013 14:53

Na chvíli si dáme pauzu od rozhovorů z Rock For People, protože jsme vyzpovídali dánské metalcorové borce Scarred By Beauty. Pokud kapelu neznáte, tak je na čase to změnit třeba díky tomuto interview!

 

Ahoj kluci, jaký je zatím rok 2013 pro Scarred By Beauty?

Velice náročný rok! Máme v tuto chvíli spoustu slíbených věcí. Doufáme, že všechno bude podle plánu a budeme moci oznámit něco velkého a vzrušujícího, což by mělo následovat po zveřejnění desky Cape Zero.

 

Ta už je oficiálně venku, jste spokojeni s výsledkem?

Moc! Cape Zero byl největší projekt, který jsme doposud dělali. Cítíme se skvěle, když ji konečně můžeme po té práci předložit světu. Umělecky se cítíme velmi uvolněni, protože jsme na tom pracovali fakt ve vysokém nasazení. Museli jsme se ponořit do něčeho tmavšího, než kdy předtím, a to si vybralo svou daň.

 

Ta placka zní o dost více kovově, než jak tomu bylo dříve. Je to zvuk, kterým se budou Scarred By Beauty ubírat i v budoucnu?

Zvuk na Cape Zero je rozhodně těžší, to ano, ale je tu také mnohem více hardcore věcí než na předešlém počinu Sutra. Na turné jsme si při poslechu zmíněné Sutry uvědomili, že jsme v mnoha ohledech hardcore kapela, takže tenhle zvuk bychom u nových věcí už rádi zachovali!

 

Viděl jsem čepice, které jste dělali ve speciální edici přímo pro nové album, plánujete celkově nový merchandise?

Jasně, vždy se snažíme, aby naše kolekce byly čerstvé a nové. Mrkněte na web https://scarredbybeauty.bigcartel.com! Jinak ty snapback čepice budou k dispozici pouze na křestu Cape Zero, který proběhne v Kodani.

 

U nového alba ještě zůstaneme, můžeme očekávat nějakou tour se zastávkou u nás v České republice?

Jasně, plánujeme spoustu měst pro naše koncerty…A Česká republika pro nás byla vždy dobrým místem a nás by ani ve snu nenapadlo se k vám nevrátit!

 

V Čechách jste byli hodněkrát, jaká je nejlepší věc na naší zemi? Pokud tedy pro vás nějaká je.

Těžko odpovědět, hraní u vás si opravdu užíváme. Je to jako vracet se domů, protože se vždy cítíme vítáni, což nás pak na pódiu ohromně baví. V průběhu let jsme si u vás udělali i dost přátel.

 

Měl jsem tu možnost vás vidět na Rock For People a v pražském HooDoo, kde jste byli na jednom pódiu společně se Suicide Silence. Ale koncertů jste zde odehráli víc, jaký byl pro vás nejlepší?

Je to pořád lepší a lepší, pokaždé, když se vrátíme, tak si to u vás užijeme více než minule. Koncerte se Suicide Silence byl hodně zábavný! Milujeme malá místa na hraní, přesně jako v HooDoo, to jsme hráli skoro na podlaze. Správný punk-rock!

 

Můžete vybrat jedno album jako kapela, které je pro vás nejlepší?

Pink Floyd – The Wall.

 

Myslím si, že každá kapela má sen hrát na jedné stagi s „legendou“. Máte ten sen taky? Pokud ano, tak jaká kapela by to byla?

Deftones. Deftones jsou pro nás tou největší inspirací... je to strašně dobrá kapela.

 

Navštěvujete hudební koncerty a festivaly jako posluchači? Pokud ano, tak jaké?

Ano, snažíme se chodit na akce co nejvíc, jak jen to jde, pokud jsme tedy doma. Ale to je pro nás občas dost těžké, když máme nabitý program. Preferujeme hardcore shows, líbí se mi pocit kamarádství, který najdeme na corových akcích.

 

Spousta hudebníků jsou PC/ konzoloví pařani, patříte mezi ně? Pokud ano, co hrajete nejradši?

PlayStation a FIFA. Pokud je někde PlayStation a FIFA, tak se celá kapela dokáže nalepit k televizi i na několik hodin.

 

Máte nějakou zprávu pro naše čtenáře a vaše české / slovenské fanoušky?

Díky moc za přečtení rozhovoru! Nemůžeme se dočkat, až se k vám vrátíme zahrát, doufejme,  že to nebude trvat dlouho!

 

Díky za rozhovor a uvidíme se v budoucnu!

Díky! Nechť vás síla provází.

 

Tom