Rozhovor s kapelou Heart In Hand: Na listopad plánujeme překvapení, máte se nač těšit!

09.09.2013 21:07

Po delší odmlce tu máme další rozhovor z letošního ročníku festivalu Rock for People, v pořadí už šestý. V něm jsme vyzpovídali sympatického frontmana britských melo hardcoristů Heart In Hand Charlieho Holmese.

 

Nedávno jste vydali desku Almost There (čtěte recenzi). Čím se líší od předchozího alba?

Nejvíc asi tím, že máme nového bubeníka Sama, který do naší hudby přinesl mnoho nového. Je to takový čerstvý vánek v našich řadách a myslím, že naši tvorbu posunul na další level. Rozhodně se od poslední desky zlepšila i úroveň našich technických schopností a během tvoření songů jsme se ze sebe snažili dostat fakt jen to nejlepší. Od Only Memories jsme ze všech možných hledisek dospěli a na tom albu je to znát.

 

Na téhle desce jste spolupracovali s producentem Pedrem Texeirem, jak k tomu došlo a proč zrovna on? 

Hrozně dlouho jsme byli ztracení, nedokázali jsme se shodnout a vybrat si. Přemýšleli jsme, vybírali si, procházeli studia a nic. No a pak nám z našeho labelu doporučili Pedra. Potkali jsme se s ním a hned bylo jasný, že to je ono. Takový to, jak někoho potkáš a už po minutě cítíš, že tak to prostě má být. Pro nás většinou bývá nahrávání dost náročné, takže po  pár týdnech už jsme se všichni těšili domů, ale bylo to dobrý.

 

Název desky je Almost There. Ale kde?

Nápad pojmenovat desku Almost There vznikl někde v Německu, tak dva roky zpátky. V jednom malém městečku jsme se rozhodli nechat si udělat tetování s nápisem Almost There. Prostě jsme měli pocit, že to vystihuje stav, ve kterém jsme se v tu chvíli jako kapela nacházeli, a myslím, že to pořád platí. Je to o nás, o tom jak tvrdě jsme pracovali a pomaličku se nám ta snaha vrací a lidi nás začínají brát. 

 

Jaký mate feedback na tohle album, zachytili jste to?

Je to zvláštní, ale zatím jsem nezaregistroval žádné výtky vůči tomuhle počinu, všichni to přijali velmi dobře, a dokonce se jim Almost There líbí víc než první deska. Máme z toho velkou radost, protože jsme měli trochu obavy, jestli se nám náš debut podaří překonat. A evidentně ano.

 

Co teď? Kam půjdete dál?

V podstatě už teď pracujeme na materiálu pro další album a zatím to zní samozřejmě naprosto úžasně. Ale ne, dál chceme mít ten zvuk, kteří naši fanoušci znají a mají rádi, ale zároveň se inspirujeme u kapel, které zrovna posloucháme, a podle toho se vyvíjí náš zvuk. A my. Rozhodně budou jiné vokály, protože mám pocit, že na každé desce zním úplně jinak, a taky s tím pracuju, snažím se měnit polohy hlasu a tak.

 

Jaké jsou to třeba kapely?

Je toho spousta, ale všichni se určitě shodneme na Deftones a Incubus. Já třeba teď poslouchám Northlane, Deparatures a tak.

 

Máte nějaký zážitek z turné, na který nikdy nezapomenete?

Asi nikdy nezapomeneme na Slovinsko, kdy jsme strávili několik hodin s policajtama a psama, kteří prohledávali naší dodávku úplně od základů. Prostě nás jen tak zastavili, museli jsme všechno vytahat a oni to prohledali. Asi si mysleli, že převážíme drogy, nebo tak. Pamatuju si, že ti policajti měli naprosto obrovský pistole. Docela zvláštní zkušenost. Rozhodně nezapomenutelná. (smích)

 

Jak se vám hraje v Evropě?

Skvěle, naprosto skvěle. Občas mám pocit, že nás tu lidi mají radši než v Británii. Ale ne, když hrajeme doma, je to něco úplně jiného, přijdou nás podpořit naši přátelé a je to prostě doma, takže jsme rádi. Ale v Evropě máme skvělý fanoušky a atmosféru. Milujeme Itálii a Německo, třeba Berlín je moc super. A v Itálii jsme měli speciální turné jen pro ně. Z nějakého důvodu nás tam fakt žerou.

 

Co máte v plánu na zbytek roku 2013?

Tourovat. Hodně, opravdu hodně. Do konce srpna jsme vesměs na letních fesťácích různě po Evropě. Pak nás čeká skandinávské turné s kapelou Napoleon (přečtěte si s kluky rozhovor z půlky letošního srpna) a hned na to turné po Británii s Feed The Rhino, Bury Tomorrow a Empress. No a na listopad máme nachystáno překvapení, o kterém ještě nebudeme mluvit, ale rozhodně se máte na co těšit.

 

Mluvil jsi o nové desce. Není nějak brzo? Almost There se sotva ohřála.

No, víš, my jsme na téhle desce pracovali hrozně dlouho, dali jsme si vážně záležet, takže pro nás to zas tak brzo není. Na druhou desku si fanoušci museli dlouho počkat, tak teď je chceme potěšit novýma věcma mnohem dřív. Už na novém materiálu pracujeme, máme mnohem větší discipline než kdykoliv předtím a spousty čerstvých nápadů. Navíc, abych byl upřímný, materiál z Almost There už hrajeme dost dlouho, takže se taky těšíme na nový věci.

 

Darxie

K RFP 2013 dále vyšlo: