Report: NIGHTS OF WOLVES - vol. 4; Brno - 29.01.2014

02.02.2014 18:28

Kdo: ION AT AN + Noostrak + Corposant + Fox Territory

Kde: Melodka - Brno

Kdy: 29. 1. 2014

 

Páni z kapely Corposant si opět řekli, že je potřeba trochu roztančit Brno, a uspořádali již čtvrtou "Vlčí Noc" v klubu Melodka. Že to bude pořádný tanec s vlky, nastínily už jména pozvaných kapel. Chlapi si po svůj bok pozvali metal/emo corové ION AT AN, deathcorové Noostrak a v neposlední řadě prog-instrumentální Fox Territory. Kdo váhal s účastí i po přečtení tohoto líbezného složení, musel své ANO říct v momentě, kdy si prohlídnul klidně jen jednu ze tří pozvánek. Tady se ukázalo, že progresivní je nejen hudba kapely, ale zároveň i pozvánky. Nikdy jsem nic lepšího neviděl - takhle by se to podle mě mělo dělat. Ček det!

 

Do klubu se dostávám právě v momentě, kdy odpalují svůj ultimátní shred brněnští Fox Territory. Progrese je cítit všude ve vzduchu. Kvalitní hraní je podpořeno neméně kvalitním zvukem. Na base si několikrát ujíždím. Všechno do sebe zapadá jak v tetrisu. Původně jsem chtěl udělit jednu menší výtku, a tou mělo být to, že mi chyběla větší komunikace (verbální i neverbální) s publikem, trochu ty líný zadky dostat do varu. Tu ale beru zpět, protože se kapela momentálně nachází bez frotmana (to byl i důvod, proč všechny skladby byly odehrány s absencí zpěvu). A tohle je šance pro vás. Formace totiž HLEDÁ ZPĚVÁKA, a kdo se chce stát členem již zaběhlé kapely, navíc na tak výborné instrumentální úrovni, je tohle jeho jedinečná šance!

 

Na řadu přichází hlavní činovníci večera, uskupení Corposant. Jak velkého to ze mě na škále 10 až 10 dělá ignoranta, že jsem je až do včerejšího večera přehlížel? Zvuk mě posadil na prdel, úžasný vokál, ať už čistý, nebo špinavý. Navíc kopa energie, kterou rozdával frontman kapely v průběhu koncertu, když strávil víc času pod pódiem než na něm a sám se pokusil vyvolat například circle-pit, a Melodka tak zaznamenala první vlnění publika. I kdybych se snažil sebevíc, nebylo by co vytknout. Snad jen, že to mohlo trvat déle, ale to není nedostatek členů kapely. Večer nebyl nekonečný a na řadě jsou ještě další dvě party.

 

Tou třetí byli ION AT AN (pro mě ten večer největší lákadlo), které jste mohli poznat skrz náš web ať už prostřednictvím streamu jejich posledního počinu Anupo, rozhovorem s frontmanem Jonatánem Kaletou či recenzí právě onoho EP Anupo. Budu se opakovat, ale celý večer byl v duchu kvalitního zvuku, u ION AT AN nevyjímaje. Jak už předesílala jedna z pozvánek, bude to EMO večer, což se nejvíc projevilo právě u kluků z Prahy/Kladna. Emoce byly cítit a v kombinaci s úderností se jednalo o okázalý koncert, který si nešlo jinak než užít. Miluju ten zvuk! Skupina si pohrála i se syňtákem (No Place For Worms), k mé velké spokojenosti zazněly všechny skladby z Anupo a za sebe můžu jenom konstatovat, že se nemůžu dočkat na další věci, které mezi nás bude v budoucnu ventilovat, protože v rukou jim dříme potenciál převeliký.

 

Někdy v deset hodin se na řadu dostává poslední kapela tohoto epesního večera, havlíčkobrodští Noostrak. Z posledních sil se vracím zpět na nohy a nechám si trochu popraskat kosti nekompromisní death sypačkou s příměsí progrese. Nedá se jinak než opět rozpohybovat ztuhnuté krční svalstvo a užít si tuhle třešničku na výtečném dortu, který tento večer všechny kapely dohromady upekly.


Sorry, je to všechno dost stručný a asi musíte zapojit velkou fantazii, abyste se dobrali k tomu, jak celý večer vypadal a zněl, ALE! Na koncerty se chodí, nečte se o nich a já za sebe můžu říct jen to, že pokud bude mít ve vaší blízkosti koncert kterákoliv kapela z výše uvedených, neváhejte ani chvíli, seberte těch pár korun, co za to kluci chtějí, a běžte se vlnit. To vám dá určitě víc, než si číst těhle pár řádků, které vlastně nejsou ničím víc než vyjádření velkého díku kapelám za super a hlasitý emovečer.
 

Toman