Never Say Never - DIY Is A Good Way (2012)

12.12.2012 18:11

Datum vydání: 2.3. 2012
Label: DIY
Délka: 15:56 / 6 skladeb
Odkaz: https://bandzone.cz/neversaynever
Země původu: Česká republika
Žánr: Punk-rock
+ chytlavé melodie, song "My time with action dudes"
- horší zvuk
Hodnocení: 65 %
Doporučené skladby: My time with action dudes, Do you wanna go

 

Dnes se podíváme na zoubek hradeckým Never Say Never. Tato kapela se dala dohromady v roce 2009, kdy vzniklo i jejich první EP s názvem New Beginning. Letos světlo světa spatřilo už jejich druhé EP DIY is a good way, které bude předmětem následující recenze.

Ještě než jsem si EP pustil, zaujal mě opravdu povedený design obalu, o který se postaral Oďka (limenclothing.cz). Kluci na něm jsou vyobrazeni v komiksovém provedení, popíjející pivo u baru. Pojďme ale k hodnocení obsahu EP. Deska byla nahrána ve studiu Infected cz v Hradci Králové a byla vydána formou DIY, o čemž napovídá i její název. EP obsahuje celkem 6 skladeb zpívaných v angličtině, kde sice neuslyšíme žádné složité a dechberoucí vyhrávky ani kombinace prvků jiných hudebních stylů, jak je dnes hodně populární, ale klasický a pořádně našlápnutý punkrock, jaký známe třeba v podání kalifornských Pennywise.

Pokud bych měl označit nějaké opravdu top songy, určitě bych vypíchnul My time with action dudes, s Kvakovým parádním kytarovým sólem a mluvenými vsuvkami z filmů Terminátor 2 a Rambo 2, a dále pak pro mě asi nejchytlavější hitovku Do you wanna go. Zvuk sice stále není úplně ideální, ale oproti prvnímu počinu je znatelně lepší. Pokrok je znát určitě i ve zpěvu, kde se sice ještě nějaký mouchy dají vychytat, ale to v punkrocku nehraje až takovu roli. Angličtina mi přijde taky celkem v pohodě.

Never Say Never se svým EP DIY is a good way sice nepřinášejí nic přelomového do české punkrockové scény a zatím nedosahují úplně špičky, ale mají k ní rozhodně slušně našlápnuto. Celkově mě deska hodně baví a hodnotil bych ji 65 %. Jejich živá vystoupení by u mě však dostala ještě minimálně o 10 % víc.

 

Matouš Suchochleb