Madafaka - Stay Brutal (2012)

17.11.2012 12:07

Rok vydání: 2012
Label: DIY – Davos Studio
Délka: 14:08 / 4 skladby
Odkaz: www.madafaka.cz
Země původu: Česká republika
Žánr: Deathcore
+ vokály, zvuk, synchronizace
- jednotvárnost
Hodnocení: 70 %
Doporučené skladby: Innocent Victim, Tell Me Why

 

Pravděpodobně jste již o této mladé deathcorové liberecké partičce slyšeli. A téměř se stejnou jistotou lze říci že pouze v dobrém. Popravdě? Oprávněně! Pětičlenné těleso vydalo v tomto roce své první EP, které nese název Stay Brutal a obsahuje čtyři songy. Již minimalisticky zpracovaný cover ve spojení s názvem vám musí jasně naznačit, že vás nečeká procházka rájem.

Hned úvodní Inncocent Victims, vlajková píseň díla, vás vtáhne do víru ďábelské jízdy, kterou symbolicky uzavírá píseň Fuck Your God. Zajímavým počinem je druhá píseň, která nese název No Way. Ta v sobě skrývá snad všechny možné prvky zpěvu používané v deathcoru.  Naleznete zde growl, pig squeel a v neposlední řadě scream.

Všechny čtyři skladby mají dosti společného. V pozitivním slova smyslu můžeme mluvit o skvělé synchronizaci nástrojů, kde všechno šlape tak, jak má. O slušných screamech či basových linkách bicích. Nahrávky mají ovšem také dosti podobné rytmy a úseky (snad až na občasné pasáže v Tell Me Why), což v konečném důsledku působí zmatečně. Prostě vám vše přijde dost stejné.

Závěr? Madafaka a jejich dílo Stay Brutal je nadprůměrným počinem tuzemských deathcorových vod, které v sobě nese příslib zářné budoucnosti. A to jak pro kapelu samotnou, tak i pro její fanoušky, kteří se zajisté můžou těšit na další skvělé songy tohoto seskupení.

 

Honza Drahoňovský