Exkluzivní rozhovor s kapelou Sights o debutovém albu

29.06.2014 10:31

Sights, neboli mladá metalcorová krev na naší scéně, která otevřela pražský koncert Miss May I, nebo kapela která se účastnila finále soutěže PlanetRox? Nepůsobí ani rok a tohle už má za sebou. Nyní nahrává debutové album, o kterém jsme se snažili vytáhnout několik důležitých informací. Jak to dopadlo, můžete posoudit uvnitř článku, deska by měla vyjít 8. srpna letošního roku.

 

Zdravím kapelu Sights, tak jak to jde s nahráváním debutové desky?

Ahoj, jde to zatím v pohodě. Bicí už jsou nahraný, co se týče kytar, jsou skoro kompletní, takže teď už jen zbývá máknout na zpěvu.

 

Co od ní můžeme čekat, bude mít v sobě nějaký hlubší, provázanější příběh?

Deska bude reflektovat naše předchozí zážitky, budou na ní skladby, které jsme od začátku s klukama složili, a bude podle nás i dost různorodá, tak snad se zalíbí.

 

Prozradíte nám, zda bude přístupná k volnému poslechu, případně za jakou částku ji budeme moci pořídit?

Deska bude volně přístupná na Youtube, Bandzone a vlastně všude, kde máme profil. A samozřejmě zpřístupníme i možnost nás finančně podpořit. $ $ $

 

A hlavně, dočká se fyzické podoby?

Rozhodně ano, chystáš si jedno pořídit? :D :

 

Jak na tom momentálně jste, je něco stoprocentně hotovo, o čem víte, že se žádná předělávka konat nebude?

Už máme vesměs 90 % nástrojů hotových. A co se týče zpěvů, počítame s tím, že se to bude hodně předělávat. Je to na dlouho, pokud člověk chce, aby to bylo aspoň trošku podle jeho představ.

 

Kdo se stará o texty?

Většinou Paolo, Pavlas, jinak se do toho snažíme zapojit všichni. :-)

Texty se snažíme psát tak, aby zachytily naši cestu životem, ať už se jedná o špatné, anebo dobré chvilky. Je to zvláštní pocit zformulovat svůj zážitek, nebo pocity do textu, nahrát ho a slyšet jako hotový celek. Proto doufáme, že v nich posluchači uslyší a pochopí náš záměr. <3

 

Už víte, kdo vám bude dělat mix a master?

Všechno bude dělat Mark Jones, stejně jako u singlu Arise . Jsme s ním spokojení, hodláme společne spolupracovat i v budoucnu.
 

Pokud to není tajný, prozradíte, kolik můžeme očekávat skladeb?

Nepovíme. :P

 

Můžeme se těšit na nějaké hosty?

Původně jsme o tom přemejšleli, ale nakonec jsme se rozhodli pro čistě naší desku.

 

Co si od samotné desky slibujete, bude to vaše první dítě. Myslíte si, že bude mít na naší scéně úspěch, případně v zahraničí?

Doufáme, že nám to pomůže ke shánění dalších koncertů, hlavně v zahraničí. Tak uvidíme, jak se zalíbí.

 

Za celý It Never Ends tým, vám přeju, ať jde vše podle plánu a těšíme se na to! Nyní máte prostor nalákat své fanoušky, proč by si měli desku pořídit!

Děkujeme! Album bude stále v tvrdším žánru, ale můžete se těšit spíš na větší různorodost naší tvorby. Určitě si to poslechněte, věříme, že si tam každý může najít to své. :)

 

Tom