Empty Hall of Fame - The Road (2012)

27.09.2012 21:40

Datum vydání: 13. 9. 2012
Label: DIY/Papagájův hlasatel
Délka: 12:19 / 4 skladby
Odkaz: https://bandzone.cz/emptyhalloffame
Země původu: Česká republika
Žánr: Hardcore
+ atmosféra; chytlavost
- pro někoho syrový zvuk
Hodnocení: 85 %
Doporučené skladby: Dead Inside; No Friends

 

Jak spoustě lidí dojde hned po přečtení názvu, Empty Hall of Fame se pro svoji novou sedmipalcovou desku nechali inspirovat McCarthyho knihou The Road. Inspirace je super věc, ale sama o sobě kvalitní výsledek nezaručí, na ten je potřeba něco víc. A kluci z EHOF toho „něčeho“ mají očividně na rozdávání.

Mohl bych klidně popisovat, jak jsou kytary a vokály super, bicí šlapou a bla bla bla, ale pro mě není technická stránka věci ta, která dělí průměrná nebo dobrá alba od těch výborných. Moje priority jsou jinde. Hlavně v pocitech. Drsná atmosféra post-apokalyptického světa na člověka dýchá z každého tónu a každého slova. Tady už asi žádnou naději na lepší zítřky nečekejte. „No sunset, no twilight.“ Lidem už nezbylo nic, než přežít svoje prázdné životy až do konce. Ať už je jakýkoliv. „We are dead inside – DEAD INSIDE!"

Přispívá k tomu samozřejmě i zvuk alba, který sice sem tam klopýtne, ale je skutečně syrový. To by někomu mohlo i vadit, ale podle mě se sem skvěle hodí a jen podporuje mrazivou atmosféru. Navíc se tyhle čtyři skladby jen tak neoposlouchají. Což hned podpořím faktem, že v momentě psaní téhle věty poslouchám The Road po pětatřicáté (!) a stále mě baví stejně jako na začátku. Bravo, pánové.

P.S. Ještě pochválím grafiku, která se skutečně povedla. I díky ní stojí za to si tenhle sedmipalec koupit.

 

David Vítek